Stem op de kas!

Lieve buurtgenoten,

Willen jullie allemaal weer op de kas stemmen dit jaar?

Stadsdeel West maakt elk jaar gebiedsplannen en vindt het belangrijk dat bewoners mee beslissen over wat voor plannen er door de gemeente worden uitgevoerd. Door West Begroot kunnen bewoners zelf met plannen komen die zij goed vinden voor het stadsdeel. De thema’s zijn gekozen aan de hand van de onderwerpen waaraan het stadsdeel meer aandacht wil besteden, omdat deze belangrijk zijn voor Amsterdam West. Bewoners krijgen zo zeggenschap over €300.000 van de gebiedsbegroting van stadsdeel West.


Vorig jaar kreeg de kas €25.000 via West begroot en wat hebben we veel kunnen doen met dat geld! 
We organiseerden buurtdiners waar jong en oud elkaar ontmoetten, richtten Stichting Kas Keerweer op en maakten een website (www.kaskeerweer.nl). We bouwden een keuken, lieten electra aanleggen, het glas repareren en boenen en organiseerden groene workshops en stekjesruilmiddagen voor de buurt. We maakten een educatief programma voor scholen (vanaf volgend jaar beschikbaar) en de moestuin staat er beter voor dan ooit . Ook de bestaande activiteiten, kinderkooklessen, de tweedehands kledingmarkt en stekjesworkshops gingen door het afgelopen seizoen. We zitten nog vol met groene en duurzame plannen en willen de buurt nog meer betrekken bij onze heerlijke plek. Daarom doet Kas Keerweer voor de tweede keer mee aan West Begroot.


Wat zijn de plannen:

– een nieuw toilethuisje met opslag en afdak voor buitenworkshops
– een kleine kas voor het opkweken van groenten en kruiden
– uitbreiding van de moestuin d.m.v. verzonken moestuinbakken
– professionalisering composthoek/wormenhotel
– aantal stekjesruildagen uitbreiden naar 4 keer
– 8 buurtdiners gekookt met eigen oogst
– 8 workshops voor de buurt door externe partijen  (o.a. permacultuur, wormenhotels bouwen door Cityplot, stekken door Mama Botanica)
– een druivenoogstfeest voor de buurt
– het Winterlichtjesfestival: de donkere dagen voor kerst zijn voor contemplatie en saamhorigheid. De kas wordt een kerk voor de hele buurt, gelovig en ongelovig. Iedereen wordt uitgenodigd om een kaarsje te komen branden. Buiten zijn vuurkorven en warme dranken.
– aanbieden groene flexwerkplekken (met wifi) en ruimte voor vergaderingen en brainstormsessies.
– verwarming zodat we in de winter open kunnen blijven
– reclamekosten: flyers/posters, facebookadvertenties
– dagelijks beheer, 4 uur per week

Stemmen kan hier, of kijk op www.westbegroot.amsterdam.nl

Alvast veel dank!

Hiske Sterk met de cheque van vorig jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *