agenda 2024

programma 2023

Monsters

28 Oktober 2023 inloop 10:30 start 11:00 incl Lunch

Monsters wereld dierendag 4 oktober 2023 18:30-22:00

De Japanse Duizendknoop nodigt je uit voor vrolijke workshops in Kas Keerweer. Met gratis maaltijd! Vier wereld dierendag en ga op Monsterjacht. Meer info https://www.kaskeerweer.nl/monsters/

The Japanese knotweed invites you to celebrate world animal day on October 4th. You are much invited to join the festive workshops and plant-based dinner. The event will be billigual. For more info check https://www.kaskeerweer.nl/monsters/

**Zaterdag 16 september ’23 & zaterdag 21 oktober ’23 10u – 16u – 2ehands kledingmarkt

Kom shoppen in de kas!

*** Mail naar paulinequax@hotmail.com voor een plek op de markt (€7,50 per persoon), beide dagen zijn nog een paar plekken beschikbaar. Als bezoeker kun je gewoon langskomen zonder reservering.*** 

Agenda 2022 (najaar)

17 december: Kinderworkshop // Kerstcadeautjes verven met Roua Atelier

De kinderen maken en verven cadeautjes voor hun familie met behulp van natuurlijke verfbaden. Alle baden zijn gemaakt van planten en fruit die Roua verzamelde en maakte tijdens het herfstseizoen.

  • Walnoot (bruine kleur)
  • Pijnboom ( roze)
  • Gouden bloem ( geel)
  • Indigo (blauw)

We verven sokken en bandana’s om cadeau te geven, daarnaast kunnen de kinderen een wit t-shirt meenemen om tijdens de workshop te verven als cadeau voor zichzelf.

Voor: kinderen vanaf 5 // Wanneer: zaterdag 17 december 10-12 uur of 13-15 uur Kosten: € 10,- pp. // Aanmelden via: kaskeerweer@gmail.com

OUD PROGRAMMA:

**Zaterdag 11 juni 10u – 17u – Open tuinendag

Ontdek deze bloementuinen, natuurtuinen, moestuinen en stiltetuinen. Ga op speurtocht en geniet. Ook voor kinderen is er veel te beleven. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij een startpunt op de dag zelf, kosten € 3,50 (kinderen en stadspashouders gratis).

**Donderdag 16 juni 19:30 – Poezie workshop “Open met dicht”

Tessa Sneller laat je kennis maken met de wereld van poëzie en het spelen met taal. We verruilen de laptop voor pen en papier en gaan op zoek naar de creativiteit die in iedereen schuilt. Niet “denken”, maar “durven en doen” staan centraal. Door middel van een quiz, inspiratie oefeningen, free writing en een haiku werk je toe naar jouw eigen vrije gedicht. Kosten zijn €7,50, aanmelden via tessasneller@gmail.com

**Zondag 19 juni 14u – Workshop bloemenkransen

Wil jij een bloemenprinses of prins zijn? Vier met ons de zonnewende en het begin van de zomer. We bekijken de prachtige lokale bloemen die de natuur ons biedt deze tijd van jaar. En Eva van Cityplot maakt een bloemenkrans met je. Straks kom je weer naar buiten als een ware bloemen prins of prinses!We werken met natuurlijke materialen en echte bloemen. Leeftijd van 6 jaar, bijdrage zijn €7,50, aanmelden via kaskeerweer@gmail.com

**Zondag 26 juni 15u – Verhalenkas

Verhalen voor en door de buurt met muziek en speciale gast. Spel door Andre Besseling en Hans Kuykens. Aanmelden niet nodig.

**Zaterdag 9 juli 11u – 2e hands Kledingmarkt

Kom shoppen voor de vintage parels in de kas! Aanmelden voor een verkoopplek kan via paulinequax@hotmail.com (€7,50 per persoon).

**Zondag 17 juli 11u – Stekjesruil

Kom je stekjes ruilen bij Kas Keerweer! Deze stekjesruil is er zowel voor kamerplanten als voor tuinplanten. We doen het kort: van 11-13uur, zodat iedereen die komt ook andere ruilers treft en je zeker weet dat je iets kunt uitwisselen en met een mooie score weer weggaat.

**4 weken deze zomer: Kinderkookkamp in de kas!

Het thema van deze zomer is: de smaken. Waarom vinden we bitter minder lekker dan zoet. Hoe breng je alle smaken “in balans”? Welke smaken herken je in een gerecht? We gaan proeven, proeven en nog eens proeven, ontwikkelen zelf een recept en natuurlijk is er weer een grande finale voor de ouders.

Wanneer:

– 18 t/m 22 juli

– 25 t/m 29 juli

– 15 t/m 19 augustus

– 22 t/m 26 augustus

Voor: kinderen van 7-12 jaar

Tijd: 10:00-15:00 uur (brengen vanaf 9:30 en ophalen tot 16:00 uur). Op vrijdag om 14 uur is er een grote proeverij voor de ouders.

Kosten: € 315,- inclusief lunch

**Zondag 28 augustus – Open dag

Wij verbinden, koken, inspireren, vertellen, schilderen, ruilen, organiseren en oogsten. Tijdens deze open dag laten we alles zien wat we in huis hebben. Onder andere: druivenplukken, workshops, muziek, eten en we zullen met trots ons gerenoveerde toilethuisje laten zien!

**Elke donderdag (start 17 maart) 19u – Buurtdiner

Het pop-up buurtdiner in de kas is weer terug!
Kom heerlijk bij ons dineren onder de druiven van de kas. Er wordt vegetarisch gekookt met seizoensproducten, waar mogelijk van eigen oogst! Elke donderdag komt er iemand anders uit de buurt koken.

Het driegangendiner is € 20,- pp exclusief drankjes en begint om 19 uur. Wil je een plekje reserveren stuur dan een mailtje naar kaskeerweer@gmail.com. Vermeld daarin met hoeveel personen (maximaal 4 per reservering) je komt. 

**Elke vrijdag, 10 uur: Klusdag. Samen met de Buurtwerkplaats Noorderhof klussen de we de aankomende periode aan de kas. Iedereen is welkom om mee te helpen! Reserveren niet nodig

**Zondag 20 maart 11:00 – 13:00 Stekjes- en zadenruil voor kamerplanten en tuinplanten!

🌿Kom je stekjes ruilen bij Kas Keerweer! Deze stekjesruil is er zowel voor kamerplanten als voor tuinplanten. We doen het kort: van 11-13uur, zodat iedereen die komt ook andere ruilers treft en je zeker weet dat je iets kunt uitwisselen en met een mooie score weer weggaat.🌿Kamerplanten: of je nou graslelies gestekt hebt of een bijzondere soort waarvan je de naam niet eens weet: alles is welkom. Als het je lukt om met veel stekjes te komen: heel graag! Je maakt er hier vast een boel mensen gelukkig mee.

🌿Tuinplanten: mini-plantjes net opgekweekt uit zaad (tomatenplantjes?!) of tuinplanten die je hebt gescheurd of op andere wijze hebt vermeerderd: alles is welkom. Net als jonge scheuten van heesters, zaad dat je vorig jaar hebt geoogst of dahliaknollen. Samen maken we elkaars tuinen en balkonnetjes voor een prikkie groen!

🌿Hoe werkt het?
Je stalt je stekjes uit op een van de tafels en kan vervolgens rondlopen om te kletsen en andere stekjes te scoren. Heb je nou hele bijzondere stekjes die je alleen wil afstaan voor een goede ruil? Dan klamp je je vast aan je stek tot je een mooie ruil gevonden hebt. Kamerplantenstek ruilen voor tuinplanten stek en vice versa? Tuurlijk, waarom niet!

**Zondag 20 maart 15:00 Roua – Kids Kleding workshop & Lancering Happy Days Aanmelden via lisakuijper@gmail.com

**Zondag 27 maart 11:00 Roua – Kids Natural Dye workshop Aanmelden via kaskeerweer@gmail.com

**Vrijdag 1 april 17:00 Queer Schaaktoernooi

**Zaterdag 2 en zondag 3 april 11:00 – 17:00 2ehands Kledingmarkt

Het nieuwe jaar is weer begonnen, en dus de hoogste tijd om uit te kijken naar de eerste markt van het seizoen! Uiteraard met aanpassingen zodat we allemaal veilig en gezond kunnen shoppen & verkopen.Ook dit keer weer een heel weekend:
Zaterdag 2 april: 11.00 – 17.00 uur 
Zondag 3 april: 11.00 – 17.00 uur 

*** Mail naar paulinequax@hotmail.com voor een plek op de markt (€7,50 per persoon). Als bezoeker kun je gewoon langskomen zonder reservering.*** 

**Zaterdag 9 april 10:00 – 13:00 Foodmarkt i.s.m. Cascoland Verkoopplek aanmelden via paulinequax@hotmail.com

**Zondag 10 april 14:00 Workshop Botanisch Monoprinten i.s.m. Baukje Duin (Studio Baldegunda) Aanmelden via baldegunda@hotmail.com 

**Zaterdag 16 april 11:00 Workshop Hallo Aarde!

Voel jij je verbonden met de aarde waar je iedere dag overheen loopt? Heb jij het gevoel dat jullie goed voor elkaar zorgen? Jij en de aarde? 

Dat gaan we samen uitzoeken. Tijdens de vrolijke, actieve workshop Hallo Aarde! in Kas Keerweer. Op 16 april. Samen gaan we ontdekken hoe de microkosmos van de aarde werkt. We maken zaadbommen met de zaden van inheemse, geneeskrachtige planten. We gaan guerrilla tuinieren om onze aarde veerkrachtiger te maken. En nog veel meer.

Je bent welkom van 11 tot 16, inclusief lunch. Deelnemen is gratis, maar donaties zijn welkom. Kijk hier voor meer informatie. Aanmelden via dorianderijk@gmail.com.

**Zondag 17 april 14:00 Kruiden in de Kas i.s.m. Rens Spanjaard.  

Planten hebben een effect op ons lichaam & geest, denk aan Lavendel & koffie (Yin – Yang)
tussen deze uiterste zijn nog 7000 planten die we medicinaal of in ons voedsel kunnen integreren. Dit is iets wat we veelal zijn verloren in onze westerse cultuur en is iets wat ons kan verbinden met de natuur, onze directe leefomgeving & onze eigen gezondheid. Deze middag is bedoelt om inzicht te krijgen in de basis van de kruidengeneeskunde die gebaseerd is op het elementaire systeem die in de meeste culturen aan de basis ligt van de gezondheidszorg. We maken een begin met het onderzoek naar jouw constitutie, volgens de kruidenleer die in de Ayurveda, Chinees, traditioneel westers en ook de moderne geneeskunde wordt gebruikt. Daarna zullen we meer inzicht krijgen in de onderliggende werkingen die kruiden hebben op ons lichaam, geest & daardoor op onze emoties. We zullen kruiden ruiken & proeven en hiermee een zalf maken die past bij jouw constitutie.

Wees welkom,

Rens Spanjaard


Wanneer: Zondag 17 April van 14:00 tot 16:00 

Wat je mee kan nemen:
– opschrijf boekje 
– klein glazen potje met deksel (voor zalf) 
– Eventueel eigen geoogste kruiden die je zou willen verwerken in de zalf, 
(geen must) Kruiden worden verzorgt

Bijdrage: Sliding scale 7,50 – 15 euro (inkomensafhankelijk)

Aanmelden: Graag zodat we weten hoeveel participanten er komen:
via rensspanjaard@gmail.com

**Zondag 24 april 11:00 Roua Kids Natural Dye workshop Aanmelden via kaskeerweer@gmail.com

**Zondag 24 april 16:00 Verhalenkas Entree €5 (of €2,50 met stadspas) Aanmelden via kaskeerweer@gmail.com 

**Zondag 1 mei 11:00 Roua Kids Natural Dye workshop Aanmelden via kaskeerweer@gmail.com

**Zondag 1 mei 14:00 De Queer Schaakclub Klik hier voor meer informatie. Aanmelden bij rensmors@gmail.com

**Zondag 8 mei 11:00 – 13:00 Stekjes- en zadenruil voor kamerplanten en tuinplanten! Aanmelden niet nodig.

🌿

Kom je stekjes ruilen bij Kas Keerweer! Deze stekjesruil is er zowel voor kamerplanten als voor tuinplanten. We doen het kort: van 11-13uur, zodat iedereen die komt ook andere ruilers treft en je zeker weet dat je iets kunt uitwisselen en met een mooie score weer weggaat.

🌿

Kamerplanten: of je nou graslelies gestekt hebt of een bijzondere soort waarvan je de naam niet eens weet: alles is welkom. Als het je lukt om met veel stekjes te komen: heel graag! Je maakt er hier vast een boel mensen gelukkig mee.

**Zaterdag 14 en zondag 15 mei 11:00 – 17:00 2ehands Kledingmarkt

Kom shoppen in de kas! Hier scoor je echt de beste parels.