agenda november 2021

**Elke donderdag, 19 uur: Buurtdiner. Wisselende buurtkoks serveren een vegetarisch 3-gangen diner voor € 20,-. Reserveren via kaskeerweer@gmail.com.

**Elke woensdag 14-16 uur: Kas Keerweer Kinderatelier met Luis. Kosten: € 2,50 per keer.

**Elke maandag/dinsdag: Kinderkookles door Hiske Sterk (www.sterkineten.nl)

**Zondag 7 november 15-18 uur: Balkan concert door Pit Hermans en Kompania. Vrij entree, donaties welkom.

**Zondag 14 november 11-13 uur: Kids repair café. Breng je kapotte speelgoed, knuffels of kleding. Onze reparateurs fixen het samen met jou!

**Zondag 14 november 16-17:30 uur: De Verhalenkas met André Besseling. Verhalen voor en door de buurt. Speciale gast: Elspeth Diederix (Miracle garden, Erasmuspark). Entree: €5,-/2,50 met stadspas.

**Zondag 21 november 14-16 uur: Workshop “Botanisch mono printen” van Baukje Duin (voor volwassenen). Deelname € 10,-. Reserveren via kaskeerweer@gmail.com

20 juni: bloemenkransen maken

Wil jij een bloemenprinses of prins zijn?🌱🌸🌼🌿🌷🌺🍀

Op zondag 20 juni vieren we het begin van de Zomer bij Kas Keerweer. Je leert hoe je met Eva van Cityplot een bloemenkrans maakt; je komt daarna naar buiten als een ware bloemen prins(es)! We werken met natuurlijke materialen en dus echte bloemen. Je kunt je favoriete zelfgeplukte bloemen meenemen. Ook gaan we, gekroond met onze bloemenkransen op ons hoofd, de zaadjes van de bloemen bekijken en een bloemenblikje maken dat je mee naar huis mag nemen. 

Workshop voor kinderen van 6-11 jaar
🌱 Gegeven door Eva van Cityplot
🌱 Van 13:00 en 15:30
🌱 Bijdrage: 5 euro per kind
🌱 Je kunt je plek reserveren door een kaartje te kopen via deze link:

Bloemkrans maken – Chipta

13 juni: batik workshop

Kom batikken in de kas!

Wegens succes van de eerste editie hebben we nog een Batik sessie in de kas gepland. Aanmeldingen gaan super hard, dus geef je snel op!

Batik is een traditionele textiel kunst uit Indonesië. We gaan met hete was schilderen op katoen. Daarna dopen we het in een badje met verf en koken we de was eruit. Het kunstwerk mag je meenemen naar huis!

Deze workshop is bedoelt voor kinderen vanaf de leeftijd 7 tot en met 12 jaar. De kosten zijn €7,50 voor deelname per persoon.*Met stadspas betaal je slechts €3!

Zondag 13 juni van 13.00 tot 15.00 uur

Tickets: www.chipta.com/nl/tickets/event/35668/batik-workshop-mei/event-info

29&30 mei: 2ehands kledingmarkt

We mogen weer!

In het weekend van 29 en 30 mei organiseren we de beroemde 2ehands kledingmarkt in Kas Keerweer. Uiteraard met aanpassingen zodat we allemaal veilig en gezond kunnen shoppen & verkopen. Ook dit keer weer een heel weekend:

Zaterdag 29 mei: 11.00 – 17.00 uur
Zondag 30 mei: 11.00 – 17.00 uur

*** Beide dagen zitten helemaal vol met kraampjes! Mail naar paulinequax@hotmail.com voor een plek op de reservelijst. Als bezoeker kun je gewoon langskomen zonder reservering.***

Filed under Geen categorie

het groene geheim van de Baarsjes

Terwijl de trams voorbij denderen, de fietsbellen rinkelen en de mensen zich haasten van A naar B,  ligt er net onder het maaiveld een oase van rust verscholen.  

Wij zijn Kas Keerweer, het groene middelpunt van de Baarsjes. Onze kas vormt het laatst  zichtbare aandenken aan het historische tuindersgebied dat nu de Baarsjes heet.  

Bij Kas Keerweer brengen we samen met de buurt de natuur terug in de stad. Bij ons leer je hoe je  goed voor de natuur zorgt, maar ook hoe de natuur voor jou kan zorgen.  

We verbinden, koken, inspireren, vertellen, schilderen, ruilen, organiseren en oogsten.  En het leuke is: alles wat wij doen, kun jij hier ook zelf organiseren! 

Iedereen is welkom – van kooktalent en verhalenverteller tot natuurfanaat en flierefluiter.  

Zo ontdek je samen met jouw buurt de geheimen van de natuur. Kom je ook? 

Groene groet, Kas Keerweer  

agenda april + mei

We zijn weer van start!

We hopen in 2021 veel mooie dingen te kunnen organiseren. Vanwege de coronaregels hebben voor de maanden april en mei voornamelijk kinderworkshops en -activiteiten op het programma staan. We hopen dat er iets tussen zit dat bevalt!

Zaterdag 10 april: Clayground – kleien voor kinderen

Zondag 11 april: Batik workshop

Zaterdag 17 april: Plant Sale

Zondag 18 april: Plant Sale

Zaterdag 24 april: Cascoland Foodsale

Donderdag 29 en vrijdag 30 april: Kinderkooklab meivakantie

Zondag 2 mei: Recycle Art Workshop

Maandag 3 en dinsdag 4 mei: Kinderkooklab meivakantie

Donderdag 6 en vrijdag 7 mei: Kinderkooklab meivakantie

Zondag 9 mei: Workshop Beeldjes maken

Zondag 9 mei: Batik workshop

Zaterdag 15 mei: Bloembom workshop

Zondag 16 mei: Gelukshanger maken

kokend de wereld rond: kinderkookles in de kas

Wat een fijne volle zomer hadden we met drie uitverkochte kookkampen ‘het Kinderkooklab’! In september starten de wekelijkse kooklessen weer op maandag en dinsdag in Kas Keerweer.

Programma:

Kokend de wereld rond:

Wat: Elke week koken we een vegetarische maaltijd en een toetje. Bakken, snijden, roeren en proeven. Wat we koken gaat mee naar huis en is genoeg voor 2 personen. Met wat extra salade, aardappels of rijst heb je een complete maaltijd voor een gezin.

Wanneer: Elke maandag en dinsdag vanaf 7 en 8 september 

Tijd: 15:30-17:30 uur

Voor wie: Kinderen van 7-12 jaar (ervaring niet nodig)

Waar: Kas Keerweer is een oude kas die in gebruik is als groene buurtplek. We hebben een eigen kruidentuin en moestuin waar we uit oogsten voor de kooklessen.

Adres: Admiraal de Ruijterweg 19, Amsterdam

Kosten: € 100,- per maand (4 lessen). Wanneer je in één keer betaalt tot aan de kerstvakantie (14 lessen) betaal je € 325,- ipv € 350,-.

Extra service: De kinderen van de Sint Jan en de Meidoorn worden om 15:15 van school opgehaald.

Het is ook mogelijk om kosteloos een proefles te volgen. Stuur even een mailtje als je hiervoor wilt aanmelden.

(Heb je een minimum inkomen of ben je als ondernemer geraakt door de coronacrisis? Laat het weten. Door een subsidie van gemeente Amsterdam kan je zoon of dochter toch meedoen met een grote korting.)


Aanmelden kan via het contactformulier op www.sterkineten.nl Stuur een mailtje met de naam en leeftijd van je kind. Vermeld ook of het voor de maandag of dinsdag is. Wanneer de factuur betaald is is de inschrijving definitief.