kinderkooklab herfstvakantie: streetfood

Van 14 t/m 16 oktober staat het Kinderkooklab in het teken van streetfood. We maken de lekkerste zoete en hartige hapjes die we gaan verkopen op onze eigen streetfood markt op vrijdagmiddag.

Op het programma staan onder andere een gastworkshop Peruaans koken van Katinka Lansink van Cevicheceviche en we maken kleurige kraampjes met kunstenaar Baukje Duin.

Er is plek voor maximaal 12 kinderen van 7-12 jaar. We werken van 10-15 uur (inloop vanaf 9 en ophalen tot uiterlijk 16 uur). Kosten € 170,- voor 3 dagen inclusief lunch.

Aanmelden kan via www.sterkineten.nl of stuur een mail naar kaskeerweer@gmail.com

kabelbaan pop-up restaurant 2 oktober

Op 2 oktober is er weer een diner in de kas.

Het eten wordt geserveerd via een kabelbaan! We doen het in 2 rondes van maximaal 12 gasten. Er wordt gekookt met seizoensproducten, waar mogelijk van eigen oogst.

Het driegangendiner is € 20,- pp. Wil je een plekje reserveren stuur dan een mailtje naar kaskeerweer@gmail.com. Vermeld daarin met hoeveel personen je komt en of je voor ronde 1 (18-20 uur) of ronde 2 (20:30-22:30)wilt reserveren.

workshop ‘Upcycle oud papier tot armband’

In de serie Upcycle Sieraden, ontdek je de waarde in materialen die je normaal weggooit.

In deze workshop maak je armbanden van papier, zoals; papier uit de papierbak, oude magazines, reclamefolders of papierenverpakkingen en zakken, met een weef- vlechttechniek.

Er is genoeg materiaal aanwezig, maar wees vrij om zelf materiaal mee te brengen; zoals jouw stuk gelezen ( strip) boeken, om jouw sieraad nog persoonlijker te maken. Je geeft jouw sieraad een eigen kleur, bepaald of het mat of glanzend uiterlijk krijgt, besluit hoe je de armband wilt laten sluiten, en gaat naar huis met een uniek sieraad.

Maak je het sieraad voor een ander, neem dan de polsmaat mee.

Voor: volwassenen/ teens vanaf 10 jaar ( max. 10 deelnemers per workshop, zodat we goed afstand kunnen houden)

Datum: Zondag 20 september

Tijd: 13:30-15:00uur ( inloop vanaf 13:15uur)

Prijs: 10,- Wil je deelnemen? Stuur een mail naar atelier2011@live.nl

Door: http://www.atelier-zoetenzagen.nl/

workshop ‘Upcycle een avocado tot collier’

Maak een collier met organisch materiaal

We gaan aan de slag met materiaal waar je waarschijnlijk niet eens bij stil staat dat je er iets moois van kan maken, de avocado pit! De pit droogt op in erg mooie kleuren waar we kralen en een hanger van kunnen maken.
Ook werk je met (verzilverd) koperdraad om een hangeroog en eventuele spacers te maken. Doordat de verse pit na bewerking nog een tijd moet drogen werk je ook met reeds gedroogde schijfjes van pitten. Neem gerust je eigen pit mee, alleen mag deze niet ouder dan 1 week zijn + haal het schilletje er alvast vanaf.
Voor volwassenen/ teens vanaf 10 jaar ( max. 10 deelnemers per workshop, zodat we goed afstand kunnen houden)

Prijs 10,-

Wanneer: zondag 20 september

Wil je deelnemen? Stuur een mail naar noviteiten@atelieratelien.nl Deur open vanaf 15:15 uur. De workshop begint om 15:30 uur .

meer info op www.atelieratelien.nl

kokend de wereld rond: kinderkookles in de kas

Wat een fijne volle zomer hadden we met drie uitverkochte kookkampen ‘het Kinderkooklab’! In september starten de wekelijkse kooklessen weer op maandag en dinsdag in Kas Keerweer.

Programma:

Kokend de wereld rond:

Wat: Elke week koken we een vegetarische maaltijd en een toetje. Bakken, snijden, roeren en proeven. Wat we koken gaat mee naar huis en is genoeg voor 2 personen. Met wat extra salade, aardappels of rijst heb je een complete maaltijd voor een gezin.

Wanneer: Elke maandag en dinsdag vanaf 7 en 8 september 

Tijd: 15:30-17:30 uur

Voor wie: Kinderen van 7-12 jaar (ervaring niet nodig)

Waar: Kas Keerweer is een oude kas die in gebruik is als groene buurtplek. We hebben een eigen kruidentuin en moestuin waar we uit oogsten voor de kooklessen.

Adres: Admiraal de Ruijterweg 19, Amsterdam

Kosten: € 100,- per maand (4 lessen). Wanneer je in één keer betaalt tot aan de kerstvakantie (14 lessen) betaal je € 325,- ipv € 350,-.

Extra service: De kinderen van de Sint Jan en de Meidoorn worden om 15:15 van school opgehaald.

Het is ook mogelijk om kosteloos een proefles te volgen. Stuur even een mailtje als je hiervoor wilt aanmelden.

(Heb je een minimum inkomen of ben je als ondernemer geraakt door de coronacrisis? Laat het weten. Door een subsidie van gemeente Amsterdam kan je zoon of dochter toch meedoen met een grote korting.)


Aanmelden kan via het contactformulier op www.sterkineten.nl Stuur een mailtje met de naam en leeftijd van je kind. Vermeld ook of het voor de maandag of dinsdag is. Wanneer de factuur betaald is is de inschrijving definitief.