snackbar Kas Keerweer

We gaan drie dagen lang aan de slag met het thema “Snacks”. Stoven vlees voor de lekkerste kroketten, maken ketchup van onze eigen tomatenoogst, bakken frites en draaien mayonaise. We maken de lekkerste hamburgers en experimenteren met nieuwe milkshake smaken. van alles maken we ook vegetarische versies! Op woensdag openen we onze eigen snackbar en mogen ouders, opa’s, oma’s, vrienden en de buurt komen proeven.

Voor: Kinderen vanaf 7
Data: 21, 22 en 23 oktober
Tijd: 10-15:00 uur (inloop vanaf 9 uur en ophalen tot uiterlijk 16:00 uur)
Waar: Kas Keerweer, Admiraal de Ruijterweg 19, Amsterdam
Kosten: € 155,- voor 3 dagen inclusief lunch (€ 60,- met Stadspas of aantoonbaar minimum inkomen)

aanmelden via sterkineten@gmail.com www.sterkineten.nl

workshop kimchi maken

De enige echte kimchi volgens traditioneel recept wordt gemaakt door Mina Kim uit Zuid-Korea. Met haar bedrijfje The Table for Kimchi timmert ze aan de weg. Ze werkt volgens het “no waste” principe en gebruikt geen plastic en suiker. Kom met je eigen glazen pot naar Kas Keerweer en leer van Mina hoe je die heerlijke kimchi zelf kunt maken!

zondag 20 oktober van 13.00 tot 15.00

Kosten: € 5,-
Aanmelden via kaskeerweer@gmail.com

De workshop wordt gegeven in het Engels


2ehands Kledingmarkt: herfst editie!

*** HERFST EDITIE***

Het is weer tijd om te shoppen in de kas! Scoor dat mooie vintage kledingstuk van je buurman of -vrouw en geniet van de prachtige plek met een kopje koffie en een zelfgebakken taartje.

Zaterdag 26 oktober 11:00 – 17:00
Zondag 27 oktober 11:00 – 17:00

Geef je snel op via paulinequax@hotmail.com als je wilt komen verkopen! Voor slechts €7,50 per dag kun jij erbij zijn en heb jij weer die extra kastruimte waar je zo’n behoefte aan hebt.

Stem op de kas!

Lieve buurtgenoten,

Willen jullie allemaal weer op de kas stemmen dit jaar?

Stadsdeel West maakt elk jaar gebiedsplannen en vindt het belangrijk dat bewoners mee beslissen over wat voor plannen er door de gemeente worden uitgevoerd. Door West Begroot kunnen bewoners zelf met plannen komen die zij goed vinden voor het stadsdeel. De thema’s zijn gekozen aan de hand van de onderwerpen waaraan het stadsdeel meer aandacht wil besteden, omdat deze belangrijk zijn voor Amsterdam West. Bewoners krijgen zo zeggenschap over €300.000 van de gebiedsbegroting van stadsdeel West.


Vorig jaar kreeg de kas €25.000 via West begroot en wat hebben we veel kunnen doen met dat geld! 
We organiseerden buurtdiners waar jong en oud elkaar ontmoetten, richtten Stichting Kas Keerweer op en maakten een website (www.kaskeerweer.nl). We bouwden een keuken, lieten electra aanleggen, het glas repareren en boenen en organiseerden groene workshops en stekjesruilmiddagen voor de buurt. We maakten een educatief programma voor scholen (vanaf volgend jaar beschikbaar) en de moestuin staat er beter voor dan ooit . Ook de bestaande activiteiten, kinderkooklessen, de tweedehands kledingmarkt en stekjesworkshops gingen door het afgelopen seizoen. We zitten nog vol met groene en duurzame plannen en willen de buurt nog meer betrekken bij onze heerlijke plek. Daarom doet Kas Keerweer voor de tweede keer mee aan West Begroot.


Wat zijn de plannen:

– een nieuw toilethuisje met opslag en afdak voor buitenworkshops
– een kleine kas voor het opkweken van groenten en kruiden
– uitbreiding van de moestuin d.m.v. verzonken moestuinbakken
– professionalisering composthoek/wormenhotel
– aantal stekjesruildagen uitbreiden naar 4 keer
– 8 buurtdiners gekookt met eigen oogst
– 8 workshops voor de buurt door externe partijen  (o.a. permacultuur, wormenhotels bouwen door Cityplot, stekken door Mama Botanica)
– een druivenoogstfeest voor de buurt
– het Winterlichtjesfestival: de donkere dagen voor kerst zijn voor contemplatie en saamhorigheid. De kas wordt een kerk voor de hele buurt, gelovig en ongelovig. Iedereen wordt uitgenodigd om een kaarsje te komen branden. Buiten zijn vuurkorven en warme dranken.
– aanbieden groene flexwerkplekken (met wifi) en ruimte voor vergaderingen en brainstormsessies.
– verwarming zodat we in de winter open kunnen blijven
– reclamekosten: flyers/posters, facebookadvertenties
– dagelijks beheer, 4 uur per week

Stemmen kan hier, of kijk op www.westbegroot.amsterdam.nl

Alvast veel dank!

Hiske Sterk met de cheque van vorig jaar