workshop: hoe maak je zelf een wormenbak?

Een wormenbak, hoe werkt dat?

Je kunt thuis, op je balkon of in je tuin zelf compost en plantenvoeding maken, met een wormenbak. Hoe werkt het eigenlijk? Hoe hou je thuis wormen om mee te composteren? Wat kan er wel en niet in een compostbak? Je hoort hoe je thuis aan de slag kunt en we laten zien hoe je, je eigen wormenbak maakt. Waarom aarde verplaatsen als je het zelf kunt maken? Composteren is leuk, makkelijk en hartstikke duurzaam.

Na deze presentatie weet je: – … hoe wormen compost maken van jouw keukenafval – … wat je aan de wormen kunt voeren – … wat je verder nodig hebt om wormen thuis te laten composteren – … wat compost is en wat je er mee kunt – … hoe je zelf een wormenbak kunt maken.

Tijdens deze middag zie je: – … hoe wormencompost eruit ziet – … welke wormen precies composteren (Eisenida Fetida) – … een zelfgemaakte wormenbak .

KOM OOK EN LAAT JE INSPIREREN

Datum : Zondag 11 oktober van 13:00-15:00

Locatie : Kas Keerweer, Adm de Ruyterweg 19, 1057JT, Amsterdam

Kosten : € 10, – per persoon Er is plek voor 12 deelnemers.

Meer info & aanmelden : Jaffie@cityplot.org / 06 24 53 63 43

de verhalenkas

Storytelling zoals het bedoeld is..

Een voorstelling voor en door de buurt. Het concept is simpel: professionele verhalenvertellers i.c.m. buurtbewoners die iets te vertellen hebben. Samen maken ze een korte kroniek wat wat er werkelijk speelt in de buurt. De levendigheid van de buurt verwoord door mensen die het weten en kunnen.

De Verhalenkas combineert Storytelling en de actualiteit op een unieke locatie in stadsdeel de Baarsjes in Amsterdam. Medewerking wordt verleend door Iwan Dam en Andre Besseling. De muziek wordt verzorgd door Rene Idema.

Vanuit de buurt komen de sappigste verhalen naar voren. Op 4 oktober van barvrouw Nienke van cafe Treffers en van andere buurtbewoners die iets te vertellen hebben over wat hen raakt en aan het hart gaat.

De buurt zal na de VERHALENKAS nooit meer hetzelfde zijn….

Zondag 4 oktober, zondag 8 november en zondag 6 december van 16.00 tot 18.00 uur

Entree: 5,00 /Kinderen 2,50

Ivm beperkt aantal plaatsen graag reserveren via kaskeerweer@gmail.com

kinderkooklab herfstvakantie: streetfood

Van 14 t/m 16 oktober staat het Kinderkooklab in het teken van streetfood. We maken de lekkerste zoete en hartige hapjes die we gaan verkopen op onze eigen streetfood markt op vrijdagmiddag.

Op het programma staan onder andere een gastworkshop Peruaans koken van Katinka Lansink van Cevicheceviche en we maken kleurige kraampjes met kunstenaar Baukje Duin.

Er is plek voor maximaal 12 kinderen van 7-12 jaar. We werken van 10-15 uur (inloop vanaf 9 en ophalen tot uiterlijk 16 uur). Kosten € 170,- voor 3 dagen inclusief lunch.

Aanmelden kan via www.sterkineten.nl of stuur een mail naar kaskeerweer@gmail.com

kabelbaan pop-up restaurant 2 oktober

Op 2 oktober is er weer een diner in de kas.

Het eten wordt geserveerd via een kabelbaan! We doen het in 2 rondes van maximaal 12 gasten. Er wordt gekookt met seizoensproducten, waar mogelijk van eigen oogst.

Het driegangendiner is € 20,- pp. Wil je een plekje reserveren stuur dan een mailtje naar kaskeerweer@gmail.com. Vermeld daarin met hoeveel personen je komt en of je voor ronde 1 (18-20 uur) of ronde 2 (20:30-22:30)wilt reserveren.

kokend de wereld rond: kinderkookles in de kas

Wat een fijne volle zomer hadden we met drie uitverkochte kookkampen ‘het Kinderkooklab’! In september starten de wekelijkse kooklessen weer op maandag en dinsdag in Kas Keerweer.

Programma:

Kokend de wereld rond:

Wat: Elke week koken we een vegetarische maaltijd en een toetje. Bakken, snijden, roeren en proeven. Wat we koken gaat mee naar huis en is genoeg voor 2 personen. Met wat extra salade, aardappels of rijst heb je een complete maaltijd voor een gezin.

Wanneer: Elke maandag en dinsdag vanaf 7 en 8 september 

Tijd: 15:30-17:30 uur

Voor wie: Kinderen van 7-12 jaar (ervaring niet nodig)

Waar: Kas Keerweer is een oude kas die in gebruik is als groene buurtplek. We hebben een eigen kruidentuin en moestuin waar we uit oogsten voor de kooklessen.

Adres: Admiraal de Ruijterweg 19, Amsterdam

Kosten: € 100,- per maand (4 lessen). Wanneer je in één keer betaalt tot aan de kerstvakantie (14 lessen) betaal je € 325,- ipv € 350,-.

Extra service: De kinderen van de Sint Jan en de Meidoorn worden om 15:15 van school opgehaald.

Het is ook mogelijk om kosteloos een proefles te volgen. Stuur even een mailtje als je hiervoor wilt aanmelden.

(Heb je een minimum inkomen of ben je als ondernemer geraakt door de coronacrisis? Laat het weten. Door een subsidie van gemeente Amsterdam kan je zoon of dochter toch meedoen met een grote korting.)


Aanmelden kan via het contactformulier op www.sterkineten.nl Stuur een mailtje met de naam en leeftijd van je kind. Vermeld ook of het voor de maandag of dinsdag is. Wanneer de factuur betaald is is de inschrijving definitief.